torsdag 11 mars 2010

Ett Vasalopp senare...

Johan är nyligen hemkommen från sitt Vasaloppsäventyr i Dalarnas djupa skogar. Som karaktären Kaj-Åke "Kajan" Hansson klarade Johan av loppet på 12 timmar och 16 minuter. En tid som han tror kunnat krypa under tio timmar om han åkt som sig själv utan en excentrisk brandman från Revinge som följeslagare. Se klipp med Kajans bravader mellan Sälen och Mora på SVT:s hemsida!

Johan har ett stort idrottsintresse och med en maratonlöpare till bror sitter väl löpningen i generna(?!). Från Mora har Johan med sig några trasiga naglar och en öm vänster trampdyna men tävlingsmänniskan i honom har redan börjat sikta framåt. Johan har väl inte direkt den typiska löparkroppen med sina drygt 110 kg fördelat på 198 centimeter. Imponerande nog har han klarat Skryllemilen på 40 min 40 sek en gång i tiden så motorn är det inget fel på. Testvärden på syreupptagningsförmåga ligger på dryga sex liter!

Toppnoteringen från Skrylle ligger som sagt några år tillbaka i tiden och målet för Lundaloppet är att klara milen under 50 minuter. Johan tycker verkligen om löpning som träningsmetod och brinner för de siffror och statistik som man kan koppla till löpträningen. Han kommer därför följa ett pulsbaserat program med fyra nivåer som under veckorna fram till loppet ska säkra en sub-50' form. Träningsprogrammet från Daniel Ekman kombineras med kostråd från Graciela Pfannenstill för bästa resultat. Johans träningsprogram och dialogen med coachteamet följer du enkelt här på bloggen!

Bortom Lundaloppet hägrar målet att klara en Svensk Klassiker 2011 och att nå målvikten 100 kg. Följ Johans upptakt mot dessa spännande mål under våren i en pressad vardag med familjeliv, direktsändningar i TV och andra uppdrag.

Utmaningen har börjat!

//Martin Lindqvist, Lundaloppet 2010

2 kommentarer:

  1. men gud - vad är det? pulsbaserat? upplys mig!

    a

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera