onsdag 7 april 2010

Kände att jag...

...hade mer i kroppen att ge idag och då jag ju ligger efter i mitt löpschema la jag in ett pass till idag. Ett halvt dygn efter det förra sprang jag alltså lite intervall (?) med 3 km löpning + 3 min vila + 1 km löpning ytterligare. Det var åtminstone så jag tolkade träningsupplägget (v.13 - pass 2).

Och så lite frågor till Daniel.
Pulszonen var satt till 155-160 slag. Jag öppnade i 5.15-tempo men ganska snart ökade jag till 5.00. Det tog mig 2.7 km innan jag nådde 155 i puls - skulle jag hållit högre fart?

Efter sista kilometern låg jag på 159 i puls och det tog 50 sekunders vila innan jag kom ner i 130 slag - säger det något? Efter 3 minuters vila var pulsen nere i 84 slag.

Och så en sista fråga - att springa två löprundor på en dag, är det dåligt eller spelar det ingen roll?

Kära läsare, ursäkta alla nördiga frågor med tider och pulser men det är faktiskt sånt jag funderar på, hoppas att ni kan följa det och förstå vad jag är ute efter.

Nu ska jag basta. Harrlett!
Johan


2 kommentarer:

  1. Skont att se att du ar igang pa allvar igen. Det ser ut som om du ligger perfekt i din zon. Alltid bra att oppna lite lagre i puls sa att du kommer in i passet annars ar risken stor att du drar pa dig mjolksyra som ar mycket svar att bli av med. Kanske hade du kunnat oppna i 5.05 tempo men jag anser inte att det hade haft nagon battre traningseffekt for dig. Bra jobbar Johan.

    Vad det galler dubbla pass sa genomfors de oftas i samband med intervalldagar. Da blir det endast jogg pa morgonen i ett mycket lugnt tempo (120-130) och pa eftermiddagen har stelheten i kroppen slappt och da ar man redo for intervallerna. Det ar framfor allt for det som kor fler an fem pass i veckan.

    Halsningar fran ett molnfritt och varmt Portugal.

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat! Imponerad över din träningsambition. Kilona kommer rasa av om kosten ges samma konsekventa engagemang, planering och tid.

    Bastu är harlett efter träning!

    SvaraRadera